Посолството ни в Испания връща зарязани от туроператор възрастни туристи

Българското посолство в Мадрид съдейства за завръщането на възрастни туристи, които бяха зарязани от туроператора си на връщане от почивката си в испанския курорт Марбея, съобщиха от външното министерство в неделя.

До ситуацията с участниците в програма "Златна Испания" с преференциални цени извън сезона за хора над 55-години възрастсе стигнало, след като фирмата-организатор на пътуването „Он травъл” отменила двата чартърни полета. Сигналът от българските туристи за възникналите проблеми със завръщането е бил получен късно в събота в Министерството на външните работи.

Блокираниса били около 100 душина възраст между 55 и 80 години, някои от които дори са инвалиди. Някои от потърпевшите са отпътувала за България с автобус,а други  43 души са били превозени до Мадрид, където са настанени в хотел. Част от туристите обаче остават в Марбея

Българският консул е посетил пристигналата в Мадрид група, за да разбере дали имат нужда от храна, вода или лекарства.  Очаква се тези туристи да се върнат в България в понеделник вечерта  с редовен полет на "България еър".

От МВнР не могат да влязат във връзка с представител на фирмата-организатор. За случая са уведомени икономическото министерство и Комисията за защита на потребителите.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят