Постоянен арест за митничарите контрабандисти

Постоянен арест за митничарите Радослав Живков - Джими и Ивайло Разложки - Тихия, постанови в сряда Софийският апелативният съд. Двамата  бяха арестувани миналата седмица по обвинение в контрабанден внос на GSM апарати и дрехи през столичното летище. Заедно с тях зад решетките бяха пратени още трима души, работещи в спедиторска фирма  „Политурс”, за която се смята, че е превозвала нелегалната стока. 
Третият митничар от групата Георги Георгиев – Пурата е на лечение срещу „подписка”.

В закрито заседание апелативните съдии са решили, че на свобода обвиняемите могат да извършат престъпление, както и че може да се направи обосновано предположение за вина, с което потвърждават определението на градските магистрати. 

Според адвокат Марин Марковски двете съдебни инстанции са допуснали  грешка, която с течение на времето ще се оправи. Той потвърди, че по делото има анонимен свидетел, който говорел за отделни детайли във връзка с  даването на документи, но без да знае какви.

„Специалните разузнавателни средства, анонимният свидетел са неща, звучащи сериозно, но те трябва да бъдат анализирани като факти и да бъдат съпоставени с обвинението. При този анализ това обвинение не издържа. Ще се убедите с времето, че това е един балон, който ще гръмне в съдебната зала, когато тръгне делото”, заяви още адвокатът. 

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Георги Георгиев и Радослав Живков нашумяха с автопарка си за милиони. Докато се радвали на луксозните возила, двамата са били на държавна заплата от по 300 лв. в митниците.

Споделяне

Още от България