Пострадала при атентата край Бургас се оплака от "непочтително" лечение у нас

Една от пострадалите при атентата край Бургас Гилат Коланги определи осигуреното ѝ лечение в България като "непочтително" и хвали поведението на лекарите в болницата Беилинсон в Израел.

В интервю за израелското военно радио тя обаче не казва какво точно не ѝ е харесало от здравната помощ в България, която в случая бе оценена високо от израелските власти.

Тя критикува министрите от израелското правителство и депутатите в Кнесета, защото никой от тях не отишъл на погребението на съпруга ѝ, съобщи израелският сайт israelnationalnews.com.

Гилат Коланги, която загуби съпруга си Ицик в терористичното нападение в България, разказва за първи път за тежките мигове на атентата.

Коланги бе сериозно ранена в терористичното нападение срещу автобуса с израелски туристи през юли в Бургас. "Възстановявам се бавно, нещата се оправят. Опитвам се да не мисля за нападението във всекидневния си живот, но няма как от време на време да не се сещам за него".

Тя си спомня последното изречение, което произнесъл съпругът ѝ: "Гилат, качи се в автобуса и ни запази места". Тя казва, че думите му още отекват в главата ѝ.

"Всъщност така той ми спаси живота. Той остана долу, точно до терориста". По-нататък тя си спомня: "Качих се на първото стъпало на автобуса, в главата ми премина някаква мисъл, но не ѝ обърнах внимание. Погледнах наляво и повече не помня нищо. Стана експлозия и всичко се изтри от паметта ми.

Следващото, което си спомням, е болницата в София. Там ми дадоха успокоително и когато се събудих, видях върху себе си завивка със знака на израелската болница Беилинсон" в израелския град Петах Тиква.

Гилат Коланги нарича лечението в България "непочтително" и хвали поведението на лекарите в болницата Беилинсон.

Израелският сайт напомня изявленията на израелски официален източник пред в. "Ню Йорк таймс", че израелското разузнаване има доказателства, че в терористичното нападение са замесени терористи от Ливан. Два месеца преди атентата телефонните разговори между Ливан и България зачестили и се увеличили особено много в трите дни преди атаката, добавя israelnationalnews.com.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?