Пострадалите при катастрофа журналисти се нуждаят от кръв

Снимка: БГНЕС (архив)

Операторът и шофьорът на агенция БГНЕС Светломир Генев и Любомир Янев, които преди ден пострадаха тежко при катастрофата край пътен възел Абланица, остават в тежко съсотяние. И двамата са на апаратно дишане. В сряда сутринта кръвното налягане и на двамата се поддържа медикаментозно. Бе планувано транспортирането им към Плевен, но състоянието им не позволява това. По обяд ще бъде преценено дали двамата колеги да бъдат откарани към болница в Плевен, информира агенцията.

Има нужда от даряване на кръв за спасяване на живота на Светломир Генев и Любомир Янев - АБ положителна и А положителна. Оказва се, че това не може да стане в София, кръводаряването трябва да се направи или в Ловеч, или в Плевен.

БГНЕС се обръща с молба към всички, готови да помогнат с даряване на кръв. От 13.00 до 16.00 часа на 23 септември в Националния център по трансфузионна хематология, на улица "Братя Миладинови" 112, всеки, който има възможност и желание да дари кръв за колегите ни от БГНЕС, може да го направи в София като при посещението си в центъра каже, че дарява кръв за болницата в Ловеч за Светломир Генев и Любомир Янев.

На 24 септември, четвъртък, от 8.00 до 12.00 часа и от 13.00 до 16.00 часа в Националния център по трансфузионна хематология отново ще може да се дарява кръв за Светльо и за Любо, след това Министерство на здравеопазването ще съдейства за транспортирането до Ловеч.

При тежката катастрофа във вторник загина фоторепортерът на БГНЕС Петко Налбантов. Поклон пред паметта му!

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?