"Потъването на Созопол" със седем номинации на Международния филмов фест в Ню Йорк

"Потъването на Созопол" със седем номинации на Международния филмов фест в Ню Йорк

Филмът на Костадин Бонев "Потъването на Созопол" е номиниран в седем категории на Международния филмов фестивал в Ню Йорк (New York City International Film Festival), който ще се проведе между 30 април и 7 май в американския град.

"Потъването на Созопол" се състезава за най-добър чуждестранен филм, режисура, операторско майсторство на Константин Занков, главни мъжка и женски роли (Деян Донков и Снежина Петрова) и в категориите за поддържащи роли, където при жените е номинирана Светлана Янчева, а при мъжете цели четирима души - Стефан Вълдобрев, Васил Гюров, Веселин Мезеклиев, Леонид Йовчев. Това съобщиха авторите на лентата в страницата на филма във Фейсбук.

Прожекцията на "Потъването на Созопол" на фестивала е на 6 май от 20 часа в AMC Theaters на "Таймс Скуеър", а наградите ще бъдат връчени на следващата вечер отново там. В моментът филмът върви и в някои български кина.

Потъването на Созопол" разказва историята на 50-годишния архитект Чавдар Кършев, който се отправя към крайморското градче в компанията на 10 бутилки водка и без други планове за бъдещето. В града на неговата младост се случват поредица от събития, а алкохолът съпътства историята до последната капка.

Споделяне

Още по темата

Още от Общество

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?