Потоп след пожарите – ситуацията в гръцката област Атика остава критична

Потоп след пожарите – ситуацията в гръцката област Атика остава критична

Истински потоп заля гръцката област Атика броени дни след пожарите, които отнеха живота на повече от 80 души. 

Силна буря с дъжд и гръмотевици връхлетя Атина в неделя и макар че бе краткотрайна, бе с голяма интензивност и наводни повечето от улиците в гръцката столица, остави без електричество няколко квартала, а противопожарната служба получи 190 повиквания за помощ, съобщи агенция МИА.

Пострадали няма.

Водата е толкова много, че паркинг на болница се превърна в езеро. На крак са силите на пожарната, които изпомпват вода дори от входовете на жилищни блокове. Пожарникари спасяваха хора от наводнените им автомобили. Затвориха няколко спирки на метрото,от където изпомпват вода, но подземната железница е в движение, предаде кореспондент на БНР.

Дъждът свлече пясък и кал в морето до Пирея. Властите предупреждават жителите на гръцката столица и областта Атика да избягват в следващите часове пътуване с коли.

Метеорогичната служба преди ден издаде предупреждение за извънредни природни явления с опастност за силни дъждове и бури по места.

Преди ден премиерът Алексис Ципрас пое политическата отговорност за огнената трагедия в Гърция, след като никой от правителството не се извини за жертвите и пострадалите. Левите опозиционни партии, както и водещата опозиционна сила – дясната "Нова демокрация" – поискаха Ципрас да се оттегли от премиерския пост и така да поеме отговорността.

Споделяне

Още от Свят