Потребителски комитети ще решават проблеми с тока в Западна България

Бизнес организациите ще участват в потребителски комитети, които ще разглеждат жалбите на клиентите на електродружествата в столицата, София-област и Плевен, собственост на чешката компания CEZ. На обществени обсъждания на проектите на общи условия за снабдяване и за поддържане на мрежата в Западна България, проведени във вторник с БСК, Софийската търговско-промишлена палата, камарата на енергетиците, Комисията за защита на потребителите и Съюза за стопанска инициатива – Благоевград и Петрич е била обсъдена и арбитражната процедура за решаване на проблемните случаи, съобщиха от CEZ Електро.

Бизнесът е привествал отпадането на банковите гаранции за стопанските потребители, а от Комисията за защита на потребителите са поискали прецизиране на определянето на юридическото лице, отговорно за некачествени доставки на ток - снабдителя или електроразпределителното дружество.

Никой от присъстващите на срещите досега не се е противопоставил на идеята за  отчитането на електромерите на три месеца, а не на 30 дни.

Проектите на общите условия са публикувани на Интернет страниците на дружествата –  http://www.cezelectro.bg/, http://www.electro-sof.com/, http://www.electro-sofobl.com/ и http://www.erp-pleven.bg/. Предложенията ще бъдат внесени за одобрение в Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) до края на месец март 2007 г. Дотогава дружествата ще приемат писмени предложения по проектите в центровете за клиенти и на e-mail адрес: [email protected].

 

Споделяне

Още от Бизнес

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?