Потушен е горският пожар в община Златоград

Архивна снимка

Потушен е горският пожар, който избухна в неделя вечерта и обхвана площ от около стотина декара между златоградските села Аламовци и Ерма река, съобщи в понеделник вечерта ръководителят на смолянската пожарна Симеон Сеголанов, цитиран от БНР. Остават малки огнища, чието наблюдение и гасене ще се извършва от три екипа огнеборци..

В гасенето около обяд се включиха 40 военнослужещи и техника от състава на военно формирование 28 330 – Смолян, под ръководството на зам.-командира на формированието майор Здравко Михайлов.

Военнослужещите действат в силно пресечена планинско-гориста местност и ще продължат да оказват съдействие на огнеборците до пълното потушаване на пожара, съобщиха от Министерството на отбраната.

В битката с огнената стихия са включени противопожарните сили от съседните общини Мадан, Рудозем и Неделино. Опасност за населението към настоящия момент няма. Няма да бъде обявено бедствено положение, каквито намерения имаше по-рано през деня, тъй като положението е овладяно и пожарът е локализиран.

Първият сигнал за пожара е бил получен към 19 часа в понеделник и по-късно огънят е обхванал около стотина декара смесена гора, обясни кметът на община Златоград Мирослав Янчев.

Няма пострадали хора

Споделяне

Още от България