Потвърдените случаи на коронавируса в Южна Корея вече са над 200

Потвърдените случаи на коронавируса в Южна Корея вече са над 200

Южна Корея съобщи днес за десетки нови случаи на заразени с коронавируса Covid-19, предаде ДПА. Вчера са били установени 52 нови случая, а днес още 48. С тях потвърдените случаи в страната стават общо 204.

Най-много са заразените в град Дегу и провинция Северен Кьонсан, в която се намира той. Южнокорейският президент Мун Дже-ин каза, че ситуацията е сериозна, а премиерът Чхун Се-кюн обеща твърди и бързи мерки срещу разпространението на вируса.

На 2,5-те милиона жители на Дегу бе препоръчано да си стоят по домовете. Случаи на зараза има и в Сеул, където властите планират да забранят събиранията на много хора на едно място.

Вчера Южна Корея регистрира и първия си смъртен случай на заразен с новия коронавирус.

110 от заразените в страната, в това число и първият смъртен случай, са в Дегу, като 70 процента от тях са свързани с местния клон на християнската секта Църквата на Исус, известна още като църквата Шинчхонджи, предаде Асошиейтед прес.

Неотдавна човек, заразен с новия коронавирус, е бил на две богослужения в църквата. Всичките 1000 богомолци, присъствали на тези две служби в неделя, са поставени под карантина в домовете си и властите ги проверяват за наличие на вируса. Сектата има 200 000 последователи в цялата страна и е затворила сега заради новия вирус всичките си 74 църкви. Службите може да се гледат в Ютюб.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят