Повдигнато е обвинение срещу бащата, изнасилвал системно 2-годишното си дете

Прокуратурата е повдигнала обвинение срещу 38-годишния Костадин Тасев, баща на двегодишното момченце от Сандански, което във вторник беше прието в "Пирогов" с тежки разкъсвания на правото черво и пикочния мехур и с множество кръвоизливи, съобщиха от Окръжната прокуратура в Благоевград.

Детето претърпя тежка животоспасителна операция и в момента е в детската реанимация на института.

Изготвената съдебно-медицинска експертиза е установила достатъчно доказателства за сексуално насилие над детето.

Събраните на този етап данни сочели, че бащата е извършвал хомосексуални действия с детето, добавиха от прокуратурата. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на тежка телесна повреда. След 24-часовото му полицейско задържане той ще остане в ареста още 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда

искане да му бъде наложена най-тежката мярка "задържане под стража". 20-годишната майка на детето, която също бе била задържана, е освободена от ареста.

Родителите на 2-годишния Александър са израснали в социални домове. Майката не е особено адекватна, а като малка е насилвана многократно от баща си. За Костадин потресени съседи казаха, че бил грижовен баща и редовно водел детето на прегледи, заради "постоянните проблеми с червата".

Въпреки това до Агенцията за закрила на детето са пристигали сигнали, че нещо не е наред около отглеждането на детето още от кърмаческата му възраст, но специалистите не са намерили съмнителни обстоятелства, още повече, че при прегледите на детето лекарите не заподозрели каква е истинската причина за честите му болести.

Споделяне

Още по темата

Още от България