Повече пари за ГКПП-ата, които ще са външна граница на ЕС

Граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП), които стават външни за Европейския съюз, ще получат повече средства от общо 18-те милиона лева бюджет, предвидени за тази цел. Това заяви вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев след третото заседание на Междуведомствения съвет по въпросите на граничния контрол, предаде агенция Фокус.

Василев допълни, че парите ще бъдат отпускани само за реконструкция в самите ГКПП-та, но не и на пътищата към тях.

За Капитан Андреево ще бъдат отпуснати 7 млн. лв. общо. 130 000 лв. от тях ще отидат за подходите към граничния пункт. Ще се изгради трета лента за 850 000 лева, а бетонната настилка за ТИР-овете ще бъде ремонтирана. Само най-неотложните ремонти ще струват 3 млн. лв., подчерта Николай Василев

КПП Калотина ще получи 3 350 145 лв. В сумата е включен ремонт на пътната настилка за 400 000 лв. и проект за изграждане система за събиране на отпадъците за 478 000 лв.

На границата с Турция ще продължи да се доизгражда КПП Лесово. Сумата, отпусната за тази цел, е 2 684 920 лв. Специално внимание ще се обърне и на КПП Малко Търново, на което се осигуряват всички средства, които е поискал граничният пункт.

Още от Бизнес

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: