Повечето полети са насочени към летище Пловдив

Гъстата мъгла над София продължава да затруднява работата на летище София и в петък. Голяма част от полетите са пренасочени от и за летище Пловдив, става ясно от информацията на Интернет-страницата на столичния аеропорт. За част от полетите обаче авиокомпаниите не са предоставили информация, казват от софийското летище.

Летище Пловдив също затвори в полунощ заради гъстата мъгла, съобщи БТА. Това е попречило на самолетите, пристигащи от Виена, Атина, Варна, Бургас и Тирана, да кацнат в Пловдив. Анулирани са били и полетите, които е трябвало да излетят към Виена, Атина, Варна, Милано и Амстердам. Към обед летище Пловдив възобнови работата си защото времето се подобри.  

Според информация на транспортното министерство, сформирана работна група от експерти на ведомството продължава втори ден да следи ситуацията с мъглата около столичния аеропорт.

Същевременно стана известно, че министърът на транспорта Петър Мутафчиев е прехвърлил активите на държавните дружества – “Летище Варна” ЕАД и “Летище Бургас ”ЕАД към “Летище Пловдив” ЕАД, съобщиха в петък от транспортното ведомство. След отдаването на концесия на летищата във Варна и Бургас, държавните дружества, които ги управляваха, имат по сметка пари, набрани от летищните такси и материални активи, върху които дружеството концесионер “Фрапорт” няма права. Решението на транспортното ведомство беше набраните средства да се използват за ремонт на летище Пловдив. 

Променено е и ръководството на летището в Пловдив. Директорът на аеропорта Пламен Николов е освободен от длъжност и на негово място новият управителен съвет избра стария шеф на варненското летище Янко Янков. От трима души ръководството на борда се увеличава на петима. В управлението влизат още Божидар Малинов и Ирен Тонева.

Споделяне

Още от България