Повечето улични ремонти в София ще приключат до края на септември

Само в три забавачки ремонтите ще продължат и през септември

Повечето улични ремонти в София ще приключат до края на септември

Ремонтите на ключовите булеварди "Владимир Вазов" и "Ботевградско шосе", както и на училищата ще приключат за началото на учебната година. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери на място как върви разширението на бул."Черни връх".

Не бързината, а качеството е най-важно за уличните ремонти, каза Фандъкова.

До края на септември трябва да бъде пуснато движението по бул."Черни връх" в участъка между бул. "Тодор Каблешков" и ул. "Джон Атанасов". От началото на октомври ще могат да се движат автомобили в този участък, макар че още няма да е поставен износващият пласт асфалт, каза Фандъкова.

На 25 август предстои да започне работата по втория етап от разширението на бул."Черни връх" до ул. "Флора Кънева". Той ще продължи до края на годината, ако времето позволява, каза столичният кмет.

Работата по бул. "Витоша" е приключила. Движението вече пуснато, но още се изчисляват санкциите за фирмата-изпълнител. Забележките са по отношение на подходите за майки с колички, по тротоарите, както и заради няколко капаци на шахти, които не са били добре нивелирани.

Продължава ремонтът на ул. "Козлодуй", който ще приключи през ноември, както и на ул. "Богатица", чиито първи етап ще е готов през септември, а целият ремонт - до края на годината, каза Фандъкова.

В напреднал етап е реконструкцията на бул. "Владимир Вазов" и бул. "Ботевградско шосе", които се очаква да бъдат готови за новата учебна година.

Летни ремонти текат в близо 100 училища и детски градини в София и те ще приключат до 15 септември, увери Фандъкова.

Само в три обекта ремонтите ще продължат и след първия звънец, но е създадена необходимата организация това да не пречи на учебния процес.

"Не очаквам да има забавяне за началото на учебната година поради ремонти в училищата, а там, където в детските градини не са приключили, районните кметове правят организация за пренасочване и събиране на децата, така че майките могат да бъдат спокойни", каза Фандъкова.

Споделяне

Още по темата

Още от България