Заместник-председателят на НС Мая Манолова:

Поведението на Сидеров бе безобразно, но за провала на КСНС е виновен президентът

Исканията на протестиращите били ненормални

Поведението на Сидеров бе безобразно, но за провала на КСНС е виновен президентът

Президентът Росен Плевнелиев свика Консултативния съвет по национална сигурност без да е подготвен, без предварителни разговори и без да уважи фактът, че няма единно мнение за политическата ситуация в страната. Такъв коментар направи Мая Манолова, зам-председател на Народното събрание и депутат от БСП, в студиото на бТВ по повод липсата на решения на КСНС в четвъртък. Тя, все пак, осъди поведението на Волен Сидеров по време на съвета, но едва на второ място, след атаката срещу Росен Плевнелиев. По думите ѝ  поведението на лидера на Атака на заседанието е било безобразно.

Манолова добави, че социалните мерки, които правителството одобри са животоспасяващи в момента. По думи те ѝ тя уважава мнението на протестиращите, но има хора на ръба на оцеляването и затова е било важно „планът Орешарски” да бъде гласуван бързо.

От друга страна социалистката коментира, че и призивите на шествието „не са нормални”. „Протестиращите дават ултиматум за оставка на Орешарски до 22 ч., а фейсбук-групата гласи „Унищожи БСП", мислите ли че това е нормално”, попита риторично.

Според нея, БСП се е изложила не само с решението за назначаване на Делян Пеевски за председател на ДАНС, но и с начина, по който то е взето (изключително бързо и без публично обсъждане - бел.ред.)

"Смятахме, че в сферата на сигурността са нужни бързи резултати", каза тя.

Манолова оправда редицата "спорни" кадрови решения на управляващите с политическата обстановка. „Не мога да се съглася, че има огромна поредица от грешки. Това правителство започнаха да го притискат от първия ден на неговото създаване. Не може да се съди едно правителство, което беше на 3 дни и не беше предприело никакви стъпки“, заяви Манолова, като не уточни, че още с обявяването състава на правителството, анонсираният като министър на инвестиционното развитие Калин Тихолов разбуни духовете.

За сметка на това Манолова коментира назначаването на Иван Иванов за заместник-министър на вътрешните работи, който беше уволнен за два часа,с препратка към бившия премиер Бойко Борисов. „Когато е бил на 20 години Иванов е бил служител на застрахователна компания, свързана със СИК. Бивш главен секретар и бивш премиер също идва от СИК. „Човек, който беше начело на СИК, който има връзки с хора като Пашата, това вас не ви ли притесняваше 10 години“, попита още тя.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?