Повторното преброяване на гласовете в Уисконсин потвърди победата на Байдън

Повторното преброяване на гласовете в Уисконсин потвърди победата на Байдън

Повторното преброяване на гласовете от президентските избори в щата Уисконсин потвърди победата на демократа Джо Байдън над президента Доналд Тръмп в ключовия оспорван щат, съобщи Асошиейтед прес. Тръмп заяви, че ще оспори резултата от преброяването в съда още преди то да приключи.

Адвокатите на Тръмп миналата седмица подадоха иск за повторно преброяване на бюлетините в два окръга на щата Уисконсин - Милуоки и Дейн. Преди това щабът на президента преведе три милиона долара на властите на Уисконсин за повторното преброяване в двата окръга. Крайните резултатите показаха, че Байдън е получил 20 600 гласа повече от Тръмп, което му осигурява подкрепата на десетимата електори от щата.

"Повторното преброяване на гласовете в Уисконсин нямаше за цел да открие грешки в преброяването, а да бъдат открити хора, които са гласували незаконно", написа в събота Тръмп в Туитър. Той добави, че случаят ще бъде внесен в съда в понеделник или в сряда.

Крайният срок за сертифициране на вота е вторник. То ще бъде извършено от председателя демократ на избирателната комисия на Уисконсин, която е двупартийна, отбелязва АП.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?