Пожар горя в хотел в Лондон, няма пострадали

Пожар горя в хотел в Лондон, няма пострадали

Около 120 пожарникари и 20-ина пожарни коли успяха да потушат зрелищен пожар, избухнал снощи в 5-звездния лондонски хотел "Мандарин Ориентъл", намиращ се в близост до френското посолство и магазина за луксозни стоки Хародс, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес. Над сградата се извиха кълба от гъст черен дим.

Сигналът е бил подаден в 15:55 ч. (17:55 ч. българско време). Огнеборците се отзоваха само за броени минути и час по-късно димът вече бе значително по-рядък. Намиращите се вътре хора и служители - близо 300 души - бързо бяха изведени в съседния Хайд парк. Там им се раздаваха храна и вода в очакване на инструкции. Пожарникарите с противогази претърсиха цялата 12-етажна сграда, но не откриха вътре останали хора.

Хотелът разполага със 198 стаи и апартаменти. Причината за пожара не е ясна. Едно от предположенията е, че той е започнат от виещи се по фасадата на 116-годишната сграда растения. Един свидетел, цитиран от АП, каза, че работници са вършили нещо на покрива на хотела, който неотдавна бе основно ремонтиран.

Улицата пред луксозния хотел в централния и престижен лондонски район Кенсингтън бе затворена, което причини силни автомобилни задръствания в района по време на пиковите часове.

Споделяне

Още от Свят