Пожар горя в старчески дом в Благоевград

Един човек е пострадал, а 12 огнеборци ще бъдат поставени под карантина

Пожар горя в старчески дом в Благоевград

Пожар горя в понеделник по обяд в старческия дом в квартал "Старо Струмско" в Благоевград, където има изолиран пациент с коронавирус.

Служители на дома, охраната и пожарникари са извели всички възрастни обитатели. Един човек обаче е пострадал и откаран в болница с обгорено лице.

Пожарът е бил потушен бързо от пристигналите на място 4 противопожарни екипа.

Първият сигнал за възникване на пламъци в диома за стари хора е получен минути преди 11 часа. Огънят е тръгнал от стая на третия етаж. За около половин час всички домуващи са били изведени, след което и служителите на противопожарната служба са успели да потушат пламъците. След подсушаване и дезинфекция на сградата обитателите ще бъдат върнати отново по стаите си.

В дома има настанени над 80 възрастни хора и над 30 човека персонал.

Причините за инцидента се изясняват.

12 огнеборци под карантина

Пожарникарите, участвали в гасенето на пожара в дома за стари хора, ще бъдат поставени под карантина, обяви директорът на Националната пожарна гл. комисар Николай Николов.

По думите му вариантите са два – пожарникарите, влизали в сградата на старческия дом, да бъдат под карантина три-четири дни, след което тествани.

При другия вариант отново ще бъдат под карантина няколко дни и след това тествани, но в периода на карантина ще бъдат изолирани в сградата на противопожарната служба.

Изолирани ще бъдат само 12 от пожарникарите, които са влизали в сградата при гасенето на пожара.

Споделяне

Още от България