Пожар изпепели механа в Слънчев бряг, пред друго заведение избухна бомба

Пожар изпепели механа "Нептун" в Слънчев бряг. Сн. БГНЕС

Пожар изпепели механа "Нептун” до едноименния хотел в Слънчев бряг. Огънят е пламнал в 10 сутринта в неделя, първо в кухненския бокс, според съобщението, получено в районната пожарна служба, откъдето са изпратили два автомобила с 8 огнеборци.

От кухнята на безопасно разстояние са изнесени ползваните газови бутилки, като по този начин е предотвратено допълнително разразяване на пожара.

Гъстият дим, най-вероятно от горящо олио, е притеснил летовниците от околните хотели, предаде БНР, като цитира областния говорител на МВР Цветелина Рандева.


"Пожарът беше толкова силен че столовете и масите вътре в заведението бяха изцяло изпепелени а всичко наоколо беше обхванато от огън", разказват очевидци.

Според друга информация огънят е тръгнал от запалена пирамида от шотове на бара, след което турист я е бутнал.

Туристите от околните хотели не са евакуирани, няма и пострадали.

Причината за пожара се изяснява, все още няма данни и за нанесените щети.

Това не беше единственият инцидент в курорта. Около 6.05 ч. сутринта в района на паркинг пред "Какао бийч" в Слънчев бряг е избухнала самоделна бомба, която е счупила прозорците на заведението.

Наоколо не е имало коли и няма пострадали, уточниха от ОДП-Бургас. Според полицията, взривът е бил със слаба мощност. За бомбата има заподозрян мъж, който е задържан в РПУ-Несебър.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?