Пожар в електроразпределителна в Багдад

Пожар избухна в електроразпределителна станция в южната част на Багдад, която беше улучена от минометен снаряд, съобщи агенция Франс прес, като се позовава на полицейски източници.

Станцията осигурява електрозахранването на кварталите Амирия и Ярмук.

Асошиейтед прес предаде, че бунтовници са взривили петролопровод в южен Ирак. Това намали иракския износ на петрол с около 25 процента, или с 450 хиляди барела дневно, съобщи в понеделник иракски инженер от иракската Южна петролна компания, пожелал да остане анонимен.

Взривеният в събота петролопровод се намира на 50 км от Басра. Нанесени са сериозни щети, които са намалили износа на петрол до 1,2 милиона барела дневно. Ремонтът се очаква да отнеме още 48 часа.

Повреден е шестметров участък на единия от двата тръбопровода между Басра и полуостров Фао в Персийския залив.

Ирак изнася дневно около 1,65 милиона барела от южните си находища и още по 200 000 барела на ден от северните си находища през Турция.

Същевременно бе съобщено за нападение срещу американски патрул в центъра на Мосул. Загинали са четиригодишно момиченце, а четирима мъже са ранени. Нападателите в лек автомобил атакували патрула с автомати и ръчни противотанкови гранатомети.

Още от Свят