Пожарът в Сакар обхвана 3500 дка, хеликоптери се включват в гасенето

Ситуацията с пожара в Сакар планина се усложнява. Към момента пожарът се е разпрострял на площ от около 3500 декара, съобщи “Фокус”. Два хеликоптера на военните са се включили в гасенето.

В овладяването на стихията се включиха над 400 души. Над сто са пожарникарите, има 100 военнослужещи, гасачески групи от горските стопанства и доброволци от близките населени места. Работят пет верижни високопроходими машини на “Мини Марица Изток”. Включили са се и водоноски.

До момента са направени над 20 километра просеки със стремеж да се локализира пожарът. Пожарникарите са по периметъра на направените просеки, за да предпазват от преминаване на огъня в горските масиви. Има определени участъци, в които на моменти огънят е овладян, но вятърът сменя посоката си и той отново се разгаря.

Работят екипи на пожарната от всички районни служби от областите Хасково, Стара Загора, Бургас, Ямбол, Кърджали, Пловдив. Няма опасност за хората от населените места. Няма замърсяване на въздуха в района. На този етап не се предвижда евакуация. Работата на екипите ще продължи и през нощта.

Споделяне

Още от България