ППФ назначи нов шеф в "Теленор България"

Джейсън Кинг

Новият собственик на "Теленор България" . чешката ППФ Груп, назначи нов главен изпълнителен директор на телекома. Джейсън Кинг ще заеме поста от 1 септември.

Досега Кинг е заемал различни мениджърски позиции в "Дойче Телеком" (Deutsche Telekom), "Ю Пи Си Либърти Глобъл" (UPC Liberty Global) и "Веон" (Veon) и е изпълнявал консултантски роли в CME и "Теленор Дания".

"Щастлив съм да приветствам Джейсън Кинг като главен изпълнителен директор на "Теленор България и като част от моя управленски екип", посочва Ладислав Бартоничек, отговарящ за телекомуникационните активи в ППФ в съобщението на компанията.

В него се допълва, че Кинг притежава почти 20-годишна управленска кариера в глобални телекомуникационни компании в Централна и Източна Европа и има много опит в маркетинга и продажбите, съчетан с богато резюме като ръководител.

"Г-н Кинг е ценно попълнение в мениджърския екип на ППФ, който ще поведе нашия бизнес в България напред“, допълва Бартоничек.

"Очаквам възможността да приложа опита си от региона и света,” коментира на свой ред новият шеф на "Теленор България".

Телекомът има у нас над 3.1 милиона потребители в България. От 1 август 2018 г. компанията стана собственост на ППФ Груп като част от сделката на норвежката Теленор за активите ѝ в България, Унгария, Сърбия и Черна гора.

Новият собственик е инвеститор в широк кръг от области - банкови и финансови, телекомуникации, биотехнологии, застраховане, недвижими имоти и селско стопанство. Групата работи в 22 страни в Европа, Азия и Северна Америка и притежава активи за над 38 млрд. евро (към 31 декември 2017 г.). Служителите ѝ в световен мащаб са 170 000.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес