"Прас-прес" поиска три рекламни билборда от Борисов

Ден след като премиерът Бойко Борисов разпореди на отговарящата за европредседателството министър Лиляна Павлова да предостави по един билборд на всеки, който иска да се оплаче от нещо по време на европредседателството, издателите на сатиричния вестник "Прас-прес" решиха да се възползват от офертата.

В писмо до премиера тримата издатели – карикатуристите Христо Комарницки, Чавдар Николов и Чавдар Георгиев искат да им бъдат дадени три билборда, на които да рекламират изданието си в продължение на половин година.

"С умиление и телешки възторг посрещнахме последното Ви щедро предложение за предоставяне на безплатни билбордове на всички нуждаещи се. На основание на Вашата тежка премиерска дума ние, издателите на вестник "Прас-прес" желаем да получим 3 (три) билборда – по един на летището, Народния театър и НДК, за срок от шест месеца", пишат карикатуристите.

Тримата разясняват, че тъй като монополистът в разпространението на печатни издания "Национална дистрибуция" АД пречи вестникът им да стигне до медийния пазар, се надяват чрез билбордовете да успеят да го рекламират не само пред читателите, но и пред "Вашите високопоставени гости от Европейския съюз".

"Вярваме, че едно позитивно Ваше решение ще утвърди доверието в главатарската институция като гарант на свободата на словото и ценностите на демокрацията", пишат издателите на "Прас-прес".

Писмото им завършва с убеждението, че подобен жест ще е потвърждение за премиерската "последователност, принципност и привързаност към европейските ценности".

Писмото е внесено в Министерския съвет в четвъртък, а Христо Комарницки го публикува в профила си във Фейсбук.

  

Споделяне

Още от България