Правилата за работа на СДОТО са готови, прокуратурата има забележки

Плевнелиев и Райков в един глас убеждават, че няма смисъл от компромати

Правилата за  работа на СДОТО са готови, прокуратурата има забележки

Промените в правилата за работа на дирекция СДОТО в МВР вече са готови, съобщи служебният премиер Марин Райков след заседанието на правителството във вторник.

 

Проектът се координира и съгласува с прокуратурата, която има забележки и предложения, допълни Райков без да уточни какви. Той обеща, че те ще бъдат взети под внимание преди да се одобри окончателния вариант на документа.

 

"Надявам се до края на работния ден да имаме окончателен вариант, който ще бъде подписан, така че да не се създават занапред предпоставки за съмнения за начина на работа на тази служба", заяви служебният премиер.

 

Марин Райков коментира още, че на полето на компроматите не могат да бъдат спечелени българските избиратели.

 

"Потенциал да решават проблемите на страната имат политическите сили с ясна и градивна програма, а не тези, които обясняват, че другите опции са неприемливи. Има тенденции да се прибягва към компромати и да се използва черен PR. Eдно е сигурно, че тази тенденция няма да доведе до дивиденти към тези, които прибягват към това. Българският избирател ще накаже тези, които разчитат на компроматите", каза служебният премиер. Той допълни, че компроматната война е подход, който не приема.

 

Марин Райков коментира, че Страстната седмица е приключила и се надява, че ще приключат и "тези страдания, които доведоха до негативни страсти в българския политически живот“. Той призова да не се "генерира повече излишно напрежение". "От политическите сили зависи след изборите да съставят максимално бързо работещо правителство", каза Марин Райков.

 

Президентът Росен Плевнелиев от своя страна заяви в понеделник, че "каквито и компромати да залеят последните дни на предизборната кампания, това няма да промени важния за хората дневен ред".

 

"Не бива да бъде подценяван българският избирател. Хората са мъдри, техният дневен ред е различен и много ясен. Те искат да чуят ангажименти за доходи, за работа, за мерки срещу младежката безработица и в подкрепа на икономическата перспектива на регионите", каза президентът.

 

Росен Плевнелиев си пожела да има гражданска активност на изборите и апелира да се гласува. Така както хората показаха по време на протестите в много градове, че имат мнение и че са готови да наложат нов дневен ред на политиците, така и сега апелирам: "Моля гласувайте! Гласувайте по съвест, гласувайте активно, гласувайте за когото решите, но моля гласувайте", каза държавният глава.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?