"Правилото на шестимата" вероятно ще затрудни Коледата на кралското семейство

"Правилото на шестимата" вероятно ще затрудни Коледата на кралското семейство

Новите мерки срещу коронавируса, които ще бъдат въведени през следващата седмица, вероятно ще попречат на кралското семейство да организира и проведе традиционните си Коледни тържества, пише "Дейли Мейл", цитиран от БГНС.

"Правилото на шестимата", което влиза в сила от утре в Обединеното Кралство (тоест на едно място да се събират не повече от шестима души - ограничение за събиране на открито и закрито) може сериозно да попречи на грандиозните партита в имението "Сандрингам".

Кралицата, принц Чарлз и възрастните кралски особи едва ли ще ходят до църквата публично на Коледа, но ще се насладят на семеен обяд в Сандрингам или ще вземат участие в тържествена вечеря по повод Бъдни вечер.

В събота, когато премиерът Борис Джонсън обяви новите правила, не се ангажира да гарантира, че до Коледа те ще бъдат отменени.

Кралските особи се ползват и с особени мерки за опазване от коронавируса, които Джонсън обяви - например, ако член на семейството иска да се срещне с Принц Филип или Кралицата, задължително трябва да се е самоизолирал две седмици преди това.

Обичаят на кралицата да приема около 30 души от роднините си за обяд в имението в Норфолк преди обръщението ѝ към народа, както и традиционното отваряне на подаръци заедно в навечерието на Коледа, също са застрашени.

Споделяне

Още от Коронавирус