Правителственият говорител протестира срещу статия в "Новинар", обиждала Симеон

Протестно писмо до Съюза на издателите на всекидневници в България е изпратил правителственият говорител Димитър Цонев по повод днешна публикация във вестник "Новинар" с автор поета Румен Леонидов. Статията във вестника е под заглавие "На калпав цар чипът му пречи". По думите на Цонев статията съдържа клевети срещу министър-председателя. Статията е по повод оплакването на премиера пред АФР, че българите са черногледи и явно проблемът е в "чипа" им.

"Национален всекидневник чрез свой външен автор доказва днес категорично тезата на министър-председателя Симеон Сакскобургготски, че европейското бъдеще на България, освен през формалните междудържавни преговори и документи, задължително минава и през европеизиране на манталитета ни", се посочва в писмото на Димитър Цонев.

По думите му използването на език, съдържащ предимно хули и необосновани, злостни обвинения, не спомага за достоверното информиране на обществото и за анализ на събитията от дневния ред на държавата.

По-късно на редовния си брифинг Цонев обясни, че от тази публикация не само министър-председателят, а всички трябва да се почувстват обидени. Обиден се почувствал и самият Цонев и затова решил да отговори на публикацията с писмото до издателите от свое име.

Той добави, че премиерът няма да търси правата си в съда.

Още от България

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?