Правителството даде имот на ДАНС за център на НАТО

Правителството отне от ДАНС имот от 10 дка на бул. "Евлоги Георгиев” №82 в София, застроен със седем сгради, и го предостави безвъзмездно за управление на Министерството на отбраната, съобщиха от правителствената информационна служба.

 

Имотът не се използва от държавната агенция и в него ще бъде настанен Центърът за изследване, изграждане и развитие на способности на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия.


В качеството си на страна домакин, България осигурява необходимата инфраструктура за Центъра.


С друго решение на Българския институт по метрология, Държавната агенция "Архиви” и Националната агенция за приходите, бяха предоставени за управление части от имот – публична държавна собственост, в Бургас. Административната сграда на ул. "Проф. Яким Якимов” е с отпаднала необходимост за Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Предоставянето на помещения в нея на трите институции ще позволи нормално осъществяване на дейността им.


Правителството прие и решение за промяна от публична в частна държавна собственост на статута на имот, управляван от МВР, но с отпаднала необходимост за ведомството. Той включва двуетажна и едноетажна сгради в силистренското село Калипетрово.

Споделяне

Още от България

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?