Правителството даде "зелена светлина" на "ЦСКА-София" да строи в Борисова градина

Гриша Ганчев благодари на Борисов, а Красен Кралев честити на "армейците"

Правителството даде "зелена светлина" на "ЦСКА-София" да строи в Борисова градина

Правителството даде "зелена светлина" на футболния клуб "ЦСКА-София" да модернизира стадион "Българска армия", който се намира в Борисова градина. В сряда Министерският съвет реши да създаде съвместно дружество между държавата и футболния клуба на Гриша Ганчев.

То ще се казва “Спортни имоти Българска армия” АД и ще има предмет на дейност инвестиране, реновиране и модернизация на спортен комплекс “Българска армия”, обясни спортният министър Красен Кралев във Фейсбук.

"Честито, армейци”, написа Красен Кралев.

Oт Министерския съвет обясниха, че всички решения в Общото събрание на новото търговско дружество ще бъдат взимани с пълно единодушие. Държавата ще участва в него с дружеството “Сердика спортни имоти”. Апортната вноска ще бъде в размер на 22 000 000 лева, като точната сума ще бъде определена след оценка по съответния ред.

Съучредителят "Арена ЦСКА“ ЕООД, собственост на футболния клуб, ще участва с парична вноска в същия размер.

Малко по-късно на официалния сайт на "ЦСКА-София" се появи благодарствена декларация към премиера Бойко Борисов от собствениците на клуба Ганчев и строителния бос Юлиян Инджов.

"След 30 години очакване ЦСКА най-после ще има свой собствен дом! Такъв, какъвто клуб с велика и славна история, със стотици легенди и милиони привърженици, заслужава!", заявиха от Ганчев и Инджов.

Преди дни в интервю за Topsport Ганчев обеща, че до 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион от най-висока категория. За целта ще бъдат инвестирани 60 милиона лева.

"ЦСКА - София" беше създаден след обединението на отборите "Литекс" и "Чавдар" (Етрополе), след като предишното дружество затъна в дългове и Ганчев се отказа да го оздравява.

По-голямата част от феновете разпознаха този тим, но в същото време бе създаден и друг клуб - ЦСКА 1948, който тази година се състезава в "Б" група.

Стадион "Българска армия" е собственост на държавата в лицето на Министерството на физическото възпитание и спорта, а футболният клуб плаща наем за ползването му, като и има ангажимент за инвестиции.

Привържениците на "ЦСКА-София" не винаги са демонстрирали добро отношение към премиера Бойко Борисов, като преди няколко години скандираха срещу него.

Премиерът, самият той футболист аматьор, редовно се произнася по футболни въпроси. Преди няколко дни "подаде" оставката на президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, а държавата подпомага финансово различни клубове, в това число "Лудогорец".

Футболният "Левски" пък от години е голям длъжник на държавата.

Споделяне

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?