Правителството иска по-ниска цена за строежа на “Тракия”

Правителството иска по-ниска цена за строежа на “Тракия”

Правителството няма да подкрепи концесията на автомагистрала “Тракия”, ако при предоговарянето не бъдат постигнати удовлетворителни резултати. Това заяви в петък премиерът Сергей Станишев в отговор на парламентарно питане на народния представител Евгени Чачев от Демократи за силна България.

Станишев заяви, че на следващото заседание правителството ще бъде сформирана работна група под ръководството на министъра на регионалното развитие Асен Гагаузов. Регионалният министър уточни, че в нейния състав ще има представители на транспортното и финансовото министерства, както и експерти от изпълнителна агенция “Пътища”. Новата работна група ще предоговаря условията с португалските партньори по концесията на автомагистралата.

БСП винаги е имала ясна позиция по тази сделка, обясни Станишев. И допълни, че независимо от обявяването ѝ за законосъобразна от българския съд, независимият одит е дал основание да се смята, че има възможност параметрите на договора да се подобрят.

Цената за строителството на километър път е едно от условията, които ще се предоговаря.

Премиерът припомни, че правителството има и друг вариант – прекратяване на договора. Това обаче ще доведе до спиране на строителството и строителството на магистралата отново ще се отложи във времето.

Споделяне

Още от Бизнес