Правителството избра защитника на България срещу Зееви

Адвокатската фирма Фрешфилдс Брукхауз Деринджър (FRESHFIELDS BRUCKHAUS DERINGER) ще защитава България по международното арбитражно дело, заведено от Зееви Холдингс срещу страната и Агенцията за приватизация. Това съобщи информационната служба на МС след днешното заседание на правителството.

Искът на бившия собственик на фалиралата авиокомпания "Балкан" е за 230 млн.щ. долара. Арбитражното дело бе образувано през 2001 г., с него Зееви договора за приватизация на компанията.

Адвокатската фирма, която ще ни защитава, е избрана след открита процедура на договаряне. FRESHFIELDS BRUCKHAUS DERINGER е международна адвокатска фирма с офиси в Европа, Америка и Азия, с голям опит в международния търговски арбитраж и международното търговско право, обясняват от "Дондуков"1.

С решение от днес правителството е задължило и министрите на транспорта, на икономиката и на външните работи, както и шефовете на АП и АСК да съдействат на министъра на финансите по организиране на защитата на България по образуваното дело. На 19 февруари т.г. кабинетът определи Милен Велчев за представител на държавата в арбитражното дело.

Още от Бизнес

Какво би означавало отпадането на мониторинга на Европейската комисия?