Правителството мълчи за Росенец, но Кирилов блесна с позиция

Правителството мълчи за Росенец, но Кирилов блесна с позиция

Правителството продължава да мълчи за сблъсъка, който се разигра във вторник край морските сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, но правосъдният министър Данаил Кирилов реши да иронизира станалото.

Преди ден съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов се опита да акостира с лодка край имението на Доган, но охранители го изгониха, въпреки че зоната е със статут на публична държавна собственост и би трябвало всеки да има достъп до нея.Президентът Румен Радев обяви, че гардовете са от НСО.

Късно в сряда в публикация във Фейсбук Кирилов нарече Иванов "СпонджБоб Квадратните гащи" и определи начина, по който охранителите изблъскаха Иванов от плажа - "танго на камъните с охраната". Преди ден съпредседателят на "Демократична България" заби българското знаме на брега край имението на Доган, но според правосъдният министър той е "развявал там каквото може".

Мнението на Кирилов, което е трудно за преразказване, гласи следното:

"СпонджБоб Квадратните гащи (SpongeBob SquarePants) отишъл на море да се прави на областен управител, с лодка. Лодката му дала усещането на конкистадор, заевоевател, утвърдител на собствеността ... и всякакъв там борец. Ама нямал акт за собственост, в случая Акт за публична държавна собственост. Нищо, развявал там каквото може, даже документ, че завладения имот е общинска собственост.

Какво значение има, ударил едно танго на камъните с охраната - напълно достатъчно и вдъхновяващо! Е, най-добре да го били набили и други мерки да са наложили, ама, уви, браво на охраната - и те на море, не се хванали лесно на въдищата като шарани. Ех, защо не успяха да се втурнат в неговия сценарий... Язък, казано на Бг. Ся един по-нисък генерал от мен ще остане неудовлетворен: нема жертви, геройството остава съмнително.

Сценаристите признават, че много се били подготвяли за това завладяване, ама от правна страна - нюню, няма документи, няма убедителни вещно-правни основания, напротив, отзад навсякъде промишлени цистерни. Съмнителна е тая "резиденция", ако е на "почетния Председател", да го ожалиш, Прокопиевата далеч по-фешън.

Не беше красив и достоен спектакъл, а правно нещастен: явно Квадратните гащи е слушал некъв нищожно избран софийски общински съветник уж наказателноправен експерт, вместо да чуе вярната Надежда Йорданова, тя щеше да му обясни разликата между плажа ивица и морски камъни , ама нейсе.

Анимация да става, Инспектор ДюДю и той набира сила, една съпруга на стъклено кълбо визионерски идеи му събира, Конфуций ряпа да яде!"

Споделяне

Още по темата

Още от България