Правителството пак ще раздаде по 40 лева за Коледа на най-бедните пенсионери

Правителството пак ще раздаде по 40 лева за Коледа на най-бедните пенсионери

Правителството ще отпусне традиционните 40 лева коледни добавки за най-бедните пенсионери. Новината обяви премиерът Бойко Борисов в началото на днешното правителствено заседание.

Добавките ще получат пенсионерите, на които пенсиите или сборът от пенсии, заедно с добавките за декември, е в размер до 363 лв. включително, колкото е линията за бедност за 2020 г., уточни министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. По думите му, по този начин ще бъдат подпомогнати над 1.2 млн. пенсионери.

За целта се отпускат над 51 млн. лева допълнително по бюджета на НОИ. Добавките ще бъдат получени с декемврийските пенсии.

"Това го правим за осми път. Това означава, че близо половин милиард са дадени повече за пенсионерите по време на нашето управление", обобщи Борисов. Той припомни, че догодина ще има увеличение на пенсиите от 6.7%. Освен това в новия бюджет е взето решение минималната пенсия да стане 250 лв. "Това означава, че програмата на ГЕРБ и "Обединени патриоти" се изпълнява напълно", заяви премиерът. 

Споделяне

Още от България