Правителството подготвя 86 законопроекта до края на годината

В законодателната програма на правителството са включени 86 проекта до края на годината. От тях 12 са изцяло нови закони. Осем са ратификации на международни споразумения, меморандуми и договори, а останалите са за изменение и допълнение на съществуващи закони, съобщи правителствената информационна служба.

Още през лятото министърът на икономиката ще внесе за разглеждане законопроект за туризма, министърът на околната среда и водите – за ограничаване на изменението на климата, а министърът на земеделието и храните – за защита на растенията.

Новите закони за МВР и за Държавна агенция „Технически операции” ще бъдат готови през септември, както и закона за представителите по индустриална собственост.

Законопроектите за държавния бюджет, за бюджетите на държавното обществено осигуряване и на Националната здравно-осигурителна каса за 2014 г. заедно с предложенията за промени в данъчните закони ще бъдат гледани от кабинета през септември - октомври.

До края на годината ще бъдат изготвени също проекти на закони за училищното образование и предучилищното възпитание и подготовка, за опазване на селскостопанското и хидромелиоративното имущество, както и за браншовите организации в земеделието.

В законодателната програма на кабинета са включени също законопроекти за изменение и допълнение на законите за обществените поръчки, за лекарствените продукти в хуманната медицина, за електронните съобщения, за пътищата, за водите, за отбраната и въоръжените сили, за младежта, за митниците, за опазване на земеделските земи, за професионалното образование и обучение, за акцизите и данъчните складове, за подпомагане на земеделските производители и др.

Споделяне

Още от България

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?