Правителството ще даде пари за стадион на "Ботев" (Пловдив)

Правителството ще даде пари за стадион на "Ботев" (Пловдив)

"Стадион "Христо Ботев" ще бъде построен, защото съм обещал", каза премиерът Бойко Борисов в интервю за пловдивското издание "Марица". В края на август той обеща пред феновете на отбора, че съоръжението ще бъде построено от собственика Георги Самуилов

"Ще осигурим парите, но при едно условие - стадионът да е общински. Вече сме обсъдили това с кмета Здравко Димитров. За да се случи всичко, сегашната концесия трябва да бъде прекратена. Видя се, че собственикът на "Ботев" не можа да построи стадиона. Така е с бизнеса - ако хвърли 20 или 30 милиона, първи смята как ще си ги върне. Ясно е, че при сегашния интерес към футбола, това не може да стане от билетите", казва Борисов.

Той обясни, че преди това сегашната концесия за стадиона трябва да бъде прекратена без съдебни дела и общинският съвет да поиска помощ от държавата.

"Ще осигурим парите, а общината ще построи стадиона. После може да го отдаде на футболния клуб под наем. Това е единственият начин стадионът да стане с държавна помощ. А за реакциите - сигурен съм, че ще има хейт, но дано е по-малък. Аз лично смятам, че Пловдив има по-голяма нужда от нов мост над Марица и Околовръстно шосе, защото градът се разраства и се задъхва. Но съм такъв - когато съм обещал нещо, го правя", каза той.

Споделяне

Още по темата

Още от България