Правителството ще има четирима вицепремиери, броят на министерствата се запазва

Правителството ще има четирима вицепремиери, броят на министерствата се запазва

Структурата на Министерски съвет е готова и се запазва същата като брой министерства – 17. Правителството ще има четирима вицепремиери. Ясен е и премиерът Бойко Борисов, съобщи лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред "Канал 3".

Той уточни, че е логично двамата с Валери Сименов да влязат в изпълнителната власт. Неофициално се твърди, че двамата ще са вицепремиери като Симеонов ще поеме министерството на енергетиката, а Каракачанов – на отбраната.

Лидерът на ВМРО каза, че не е обсъждано дали ще става вицепремиер, а за перспективата да стане министър на отбраната и как в НАТО биха приели това, коментира,че "не избираме правителство на НАТО, а на България, която е суверенна държава".

Каракачанов коментира, че армията ни има потенциал, но вече 25-27 години е обект на постоянен погром, както и военното разузнаване.

"Последният удар по военното ни разузнаване, което беше най-добрата ни разузнавателна служба, беше нанесен в предишния мандат от тогавашния министър на отбраната и от предишния ни президент, които 27 г. след края на комунизма си играеха на декомунизатори на българските служби за сигурност", каза Каракачанов.

Конкретните имена на бъдещите министри ще станат ясни до края на следващата седмица, уточни лидерът на ВМРО. Той има намерение да предложи бившата депутатка от ВМРО Султанка Петрова за социален министър.

"Сфера на интерес за "Обединените патриоти" са всички ресори на изпълнителната власт, чрез които могат да се решават проблемите, които обществото очаква да бъдат решени. Имаме много ресори, за които имаме идеи, вече заложени в общата програма, както и хора, които биха били полезни. Защо не в земеделието, екологията, икономиката, образованието...", отговори Каракачанов на въпроса към кои министерства имат претенции "Патриотите".

ГЕРБ дадоха да се разбере, че ресорите на образованието и здравеопазването няма да ги отстъпят, защото това са секторите, за които търпели най-много критики. Във втория кабинет на Борисов тези ресори бяха дадени на коалиционните партньори от Реформаторския блок.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?