Правителството ще обсъжда скандала в "Булгартабак холдинг"

На извънредна среща в 15 часа правителството ще обсъжда разногласията между изпълнителния директор Георги Попов и председателя на съвета на директорите Любка Качакова. Формулировката в съобщението на правителствения пресцентър е, че ще се разглеждат перспективите за развитие на тютюневия монопол. В срещата ще участват и членовете на съвета на директорите на холдинга.

Изключено е министрите да се събират за обсъждане на приватизационната стратегия, защото от Агенцията за приватизация съобщиха за mediapool.bg, че тя ще бъде готова до дни, но не днес. В момента се обобщават мненията, изказани от всички заинтересовани страни и едва след това документа ще бъде внесен в министерството на икономиката, а от там в правителството.

На срещата не са поканени изпълнителният директор на "Благоевград БТ" Христо Лачев и председателят на съвета на директорите на дружеството Асен Шехов. Според правителствения пресцентър изявление след заседанието ще направи вицепремиерът Николай Василев, който от петък насам отказва да коментира събитията в холдинга.

Както информира mediapool.bg, на 9 януари вечерта по искане на изпълнителния директор на "Булгартабак холдинг" Георги Попов е направен опит да бъде докаран с полиция в София председателят на съвета на директорите на фабриката в Благоевград Асен Шехов, който е представител на ДПС. След като се е установило, че няма никакви основания за искането на Попов, Шехов не е тръгнал с патрулката, но на следващия ден вече бе в София, извикан от Попов, за да подпише заповедта за уволнение на изпълнителния директор на "Благоевград БТ" Христо Лачев.

Целта на Попов е била да си върне на председателя на съвета на директорите на "Булгартабак холдинг" Любка Качакова, която отказва да подпише искания мениджърски договор, който съдържа искания за месечна заплата от 20 хил.лв. и множество допълнителни екстри.

Споделяне

Още от България