Правителството ще търси терен за Национален тенис център

Ще проучим възможността за предоставяне на терен за изграждане на Национален тенис център в България. Това заяви във вторник премиерът Бойко Борисов, който редовно посещава кортовете. Той се срещна с президента на Европейската тенис асоциация и вицепрезидент на Международната федерация по тенис Жак Дюпре.

"Успехите на българския тенис не са малко, но този спорт трябва да се развие и да премине на по-високо ниво. Изграждането на тенис кортове е стъпка в тази посока”, каза Борисов.

Премиерът обеща да бъде проучена възможността за предоставяне на място на Българската федерация по тенис от страна на държавата.

По време на срещата с Дюпре е обсъдена необходимостта от подпомагане развитието на младите таланти у нас.

Министър-председателят прие поканата да стане патрон на празниците по повод 80-годишнината на Българската федерация по тенис през 2010 г. и обеща съдействие при организирането на Международен женски тенис турнир в България.

По време на срещата беше решено да бъде организиран Ден на България в рамките на турнира "Ролан Гарос" в Париж в края на м. май 2010 г.

Премиерът Борисов получи като подарък от френския си гост специален приз, който се връчва само на европейски шампиони и на хора с особени заслуги към спорта, както и фланелка с автограф от Новак Джокович, който преди броени дни спечели титлата от "Мастърс" турнира в Париж.

Споделяне

Още от Спорт

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?