Правителството възнамерява да развали концесиите на три плажа заради нарушения

Правителството възнамерява да развали концесиите на три плажа заради нарушения

След проверки на всички плажове са наложени глоби за над 400 000 лева, съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.Тя допълни, че на 2 октомври ще предложи да се развалят поне три от концесиите на плажове по Южното Черноморие.

Павлова съобщи, че за следващия туристически сезон ще има нови моменти в процедурите по отдаване на плажовете на концесия.

”Нека да видим разбора на сезона, може да се окажат повече, не само концесионери и наематели. Поради това, че всъщност установихме системно неизпълнение на изискванията. Разбира се нов елемент, освен екологичния, който ще вкараме в тези процедури, е предимството да имат тези, които предлагат нулеви или минимални цени за таксите за чадъра и шезонг”, каза Павлова.

Тя каза още, че Министерството на туризма би трябвало да поеме плажовете от следващия сезон, но за момента администрацията няма тази готовност по отношение на законодателната инициатива. "А ние трябва да подсигурим следващия туристически сезон. ”Ние се готвим, но ако Министерството на туризма се справи навреме, ще могат да поемат плажовете от следващия сезон", заяви Павлова.

Споделяне

Още от България