Правосъдният министър "няма да сменя конете по средата на реката"

С думите, че няма да сменя "конете по средата на реката" новият правосъден министър Драгомир Йорданов обяви, че ще работи с екипа на досегашния титуляр на поста Диана Ковачева. Във вторник Ковачева символично предаде ключа от сейфа, в който се съхранява държавният печат.

В началото на следващата седмица ще стане ясно кой ще допълни екипа, след като Пламен Георгиев стана шеф на Комисията за конфискация за незаконно придобито имущество. Георгиев отговаряше в министерството за затворите, съдебна охрана и имаше думата с проекти за реформа на наказателния процес.

Драгомир Йорданов съобщи още, че на 20 март в България пристига група от експерти на Европейската комисия във връзка с мониторинговия механизъм. Заради това един от основните му приоритети ще бъде добрият диалог с Брюксел по Механизма за сътрудничество и контрол.

В близките дни Йорданов ще очертае приоритетите си. Той обясни, че ще изпълнява функцията на връзка между изпълнителната и съдебната власт, като особено много ще държи на добрия диалог.

Преди да заеме позицията на правосъден министър в служебното правителство, Драгомир Йорданов беше директор на Националния институт на правосъдието. Той се ползва с добра репутация в магистратските среди.

Споделяне

Още от България