Правосъдният министър отива да види условията на работа на варненските съдии

За първи път от четири години насам правосъден министър ще направи посещение във Варна, за да се запознае с лошите битови условия, при които работят магистратите в града. От пресцентъра на Варненския апелативен съд съобщиха, че министър Зинаида Златанова ще бъде в града на 4 ноември, понеделник.

Тя ще обиколи шестте сгради, ползвани от деветте магистратури във Варна, за да придобие преки впечатления от тяхното състояние и условията за работа.

В средата на ноември магистрати и местни медии във Варна учредиха Обществен съвет в подкрепа на строителството на Съдебна палата в града.

Те получиха подкрепата и на председателите на Върховния административен и Върховния касационен съд, главния прокурор, членове на ВСС, граждански и съсловни организации.

Министър Златанова ще се запознае лично с актуалните проблеми на материалната база на съдебните институции и ще се срещне със съдиите от апелативния район, се казва още в прессъобщението. По-късно през деня тя ще се срещне и с прокурорите и следователите от района.

Споделяне

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?