Правосъдният зам.-министър Димитър Бонгалов напусна ръководството на партията си

Димитър Бонгалов е напуснал ръководството на Зелената партия, тъй като председателят ѝ Александър Каракачанов преди време му поискал оставката като зам.-министър на правосъдието, стана известно във вторник. Бонгалов остава член на партията, а досега ѝ бе неин зам.-председател.     

През март Каракачанов обвинил Бонгалов за срещи с един от ръководителите на неправителствената организация „Зален алианс” -  Димитър Бухларски, чието име се свързва с фирма, участвала в източването на Държавния резерв.

Във вторник пред медии Бонгалов обясни, че контактите с Бухларски са били единствено и само като част от връзките на Зелената партия с неправителствени организации и в частност със “Зелен алианс”.

Зелената партия е коалиционен партньор на БСП в Коалиция за България, а на досегашния ѝ зам.-председател, който в Министерството на правосъдието отговаря за съдебната охрана и местата за лишаване от свобода, в последния месец нееднократно му се наложи да дава обяснения за безпрецедентната охрана на Младен Михалев – Маджо, когато бившият сикаджия се яви да свидетелства по дело в Съдебната палата. Становищата на правосъдното и на вътрешното ведомства по случая имаха съществени разминавания.  

Споделяне

Още от България