Правосъдното министерство проверява синдика на ЦСКА по сигнал на човек на Ганчев

Дора Милева

Инспекторатът на правосъдното министерство обяви във вторник, че е започнала проверка на синдика на ЦСКА Дора Милева. Повод за това е сигнал от назначения от Гриша Ганчев изпълнителен директор на "ПФК ЦСКА" АД (автентичния клуб) Николай Паслар, който твърди, че синдикът „грубо и съществено“ нарушава интересите на ЦСКА.

В сигнала си Паслар излагал подробно нарушения, които според него са били допуснати от синдика при сключване на договор за спонсорство с "Еврофутбол лимитед" за 33 750 лв.

Сигналът е подаден в апогея на скандала между бизнесмените Васил Божков и Гриша Ганчев, които предложиха свои оздравителни планове за фалиралото дружество.

Автентичният клуб "ПФК ЦСКА" АД се намира в процедура по несъстоятелност и е свързван с плановете на Васил Божков. Другият клуб “ЦСКА-София“ вече получи разрешение да играе в Първа лига, но той е всъщност прекръстеният Литекс (Ловеч) на Гриша Ганчев.

Николай Паслар е бивш борец, който беше назначен за директор на автентичния "ПФК ЦСКА" преди малко повече от два месеца. Това се случи преди Васил Божков също да предложи оздравителен план за отбора.

Във връзка с жалбата на Паслар Министерство на правосъдието е изпратило искане до председателя на Софийски градски съд Калоян Топалов, в което моли за становище за хода на делото за несъстоятелност на ЦСКА. Едновременно се иска мнение на съдията по делото и за действията на синдика Дора Милева.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт