Правосъдното министерство ще провери твърденията на Илчовски за издевателства над затворник

Фермерът твърди, че е видял на записа на телефона на рали пилота Боян Марков

Правосъдният министър Янаки Стоилов

Министерството на правосъдието ще проверява твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски, който разказа в парламента, че му бил показан запис с издевателства над затворник.

Служебният правосъден министър Янаки Стоилов поиска повече конкретика и заяви, че в такива случаи трябва да се посочват места, имена и кръг лица.

Това са стари проблеми и не може да се заблуждаваме, че са изчезнали, каза още Стоилов преди за първи път да участва в заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Светослав Илчовски съобщи пред парламентарната комисия за ревизия на управлението на кабинета "Борисов", че му е бил показан запис с издевателства върху бизнесмена Миню Стайков, докато е бил в ареста. Самият бизнесмен отрече да е бил насилван.

Пред сайта BIRD фермерът Светослав Илчовски твърди, че е видял записа на телефона на автомобилния състезател Боян Марков. Илчовски казва, че това се е случило на 7 януари 2019 г. в държавната резиденция "Витошко-Студена" на празненство по случай именния ден на Иван Ангелов от "Градус". Той видял клипа на личния iPhone на Боян Марков.

BIRD съобщава, че Боян Марков не е отговорил на изпратените въпроси. Разследващият сайт съобщава, че автомобилният състезател е бил осъждан за участие в група за данъчни измами, но се е споразумял със Специализираната прокуратура и е получил условна присъда от три години.

Сега Илчовски твърди, че и други хора са гледали клипа със сцени на насилие над арестувания бизнесмен Миню Стайков. Клипът бил заснет от надзирател, а на него освен Стайков се виждали още двама души.

"Беше си изнасилване", казва Илчовски, цитиран от BIRD. Самият Стайков не потвърди, че е имало такова събитие с думите "Нямам сестра".

Според Илчовски на въпросния имен ден е присъствал и Бойко Борисов, който обаче не се включил във веселбата, а играл карти. Попитан с кого точно е играл карти бившия премиер Борисов Илчовски разкри, че в карето са участвали Бойко Борисов, Боян Марков, Иван Ангелов и неговия син Ангел Ангелов.

Сведенията на Илчовски за гостите на събитието са проверими, защото резиденцията е охранявана от НСО и гостите са били допускани там по списък.

Споделяне

Още по темата

Още от България