Празникът на МВР задръсти София

Километрични задръствания в столицата предизвика 128-годишнината от създаването на МВР, което бе отбелязано  с водосвет и празничен парад на пл. „Ал. Батенберг”. За празника на силовото ведомство по-голямата част от центъра на София бе затворена в сутрешните пикови часове на четвъртък.    

„Вашата работа е в центъра на общественото мнение. И това е напълно естествено. Защото гражданите свързват добрия си живот със степента на сигурност и спокойствие. Вие сте направили един много тежък избор – да служите на другите хора. Избор, който ви лишава от възможността на 15 септември да изпращате децата си на училище, защото трябва да се грижите за спокойствието и сигурността на децата на другите”, обърна се министър Румен Петков към строените си служители. Той смята, че „изборът да си полицай е висша форма на патриотизъм” и призова „да се обърнем с дълбок поклон към всички, работили в МВР”.

“Поколения честни служители на МВР са работили преди нас, за да имаме ние сега самочувствието, че носим морала на това министерство”,  каза още Петков. В заключение той благодари на полицаите за личния им избор да служат на обществото и за лишенията, които сами са избрали.

За разлика от предишните години президентът Георги Първанов, който изгледа преминаването на полицейската техника в компанията на премиера и вътрешния министър, не направи изказване. Станишев също предпочете да мълчи.

Впечатление направи отсъствието  на  столичния кмет Бойко Борисов, който не уважи празника на любимото си МВР. Народни представители също не се забелязваха, присъстваха министрите от НДСВ Веселин Близнаков и Георги Петканов, който е в оставка.

Споделяне

Още от България