Празниците на изкуствата Аполония с нова разнообразна програма

Празниците на изкуствата Аполония с нова разнообразна програма

Тазгодишното 34-то издание на Празниците на изкуствата Аполония ще се проведе от 31 август до 8 септември в Созопол, съобщиха организаторите. Билети вече се продават в мрежата на Eventim.bg, откъдето може да бъде закупен и така наречения Златен пропуск, осигуряващ достъп до всички събития.

Програмата на фестивала ще се открие с изложби в Художествената галерия на Созопол. Греди Асса, Димо Колибаров, Ясен Гюзелев и Стоян Дечев ще представят творбите си в сферата на живописта, графиката, илюстрацията и скулптурата.

Начало на събитието ще даде и концертът на Младежка филхармония "София" при НМУ "Любомир Пипков" с диригент Георги Патриков и солист талантливият 14-годишен цигулар Кай Орлинов, който е носител на редица национални и международни призове.

За първи път тази година на сцената на Аполония ще се изявят рок легендите от ФСБ с най-големите си хитове през годините. Концертът ще закрие 34-ото издание на Фестивала на 8 септември в Амфитеатър Аполония.

Акцент в програмата на празниците е премиерата на новата книга на Георги Господинов "Всичките наши тела" в Художествената галерия на 1 септември. Ценителите на литературата ще имат възможност да се запознаят с книгите "Остайница" на Рене Карабаш, "Балканска рапсодия" на Мария Касимова-Моасе и "Гласът на тишината" на Иван Теофилов.

Традиционният за Аполония "Театър на маса" ще представи премиерата на пиесата "Страх за опитомяване" от Оля Стоянова на 5 септември.

На сцената на читалище "Отец Паисий" в Созопол Захари Бахаров ще представи моноспектакъла "Чамкория", за който получи театралните награди "Икар" 2018 и "Аскеер" 2018 за водеща мъжка роля. Пиесата, отличена за спектакъл на годината от националните призове "Икар" – "Пияните" от режисьора Явор Гърдев, също е включена в програмата на Аполония. Народният театър "Иван Вазов" за първи път участва във Фестивала с цели три представления на 6, 7 и 8 септември – "Виновният", "Цветът на дълбоките води" и "Лисичета".

Споделяне

Още от Общество

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?