Пребиха главния редактор на в. "Черноморие"

Главният редактор на вестник "Черноморие" и на електронното издание "Днес плюс" Антон Луков е бил нападнат и пребит тази сутрин, съобщи varnapool.net. Нападението е станало около 8.30 - 9.00 часа. Луков е нападнат в гръб на площадката между втория и третия етаж на кооперацията, в която живее, на ул. "Драган Цанков" във Варна. Журналистът е бил ударен с метална тръба, след което е изпаднал в безсъзнание и е бил ритан.

Засега броят на нападателите и самоличността им са неизвестни. Причините за нападението също са неизвестни. Сигналът за побоя е подаден от съседи на Луков.

Журналистът е с наранявания по главата и по крайниците, настанен е в болница "Св. Анна". Лекарите са установили средна мозъчна травма. Рентгенови снимки ще установят доколко сериозни са нараняванията. Лекарите съобщиха, че са счупени челюстта и ръката на Луков, има съмнения и за счупени ребра.

Според неофициална информация, семейството на журналиста е било следено от няколко дни от неизвестни лица. Районният прокурор Георги Манасиев съобщи, че се работи по няколко версии - от лично естество до служебни конфликти. Съществуват данни и за заплахи, срещу които Луков не е подавал жалби, допълни Манасиев. Според него са установени вече данни, които могат да спомогнат за разкриване на извършителите на деянието.

37-годишният Луков беше пресаташе на бившия варненски кмет Христо Кирчев. През 1999 г. той премина в щаба на тогавашния кандидат за кмет и сегашен НДСВ-депутат Борислав Ралчев от "Граждани за Варна" и работи срещу кампанията на Добрин Митев. Заради това след изборите, спечелени от БСП-кандидата Кирил Йорданов, Луков беше изключен от СДС.

През 2001 г. той подкрепи кампанията на Симеон Сакскобургготски и стана член на партията му. Преди 2 години създаде електронното издание "Днес плюс" и стана пресаташе на варненската организация на НДСВ. Преди няколко седмици оглави варненския вестник "Черноморие".

Вицепремиерът и министър на икономиката Николай Василев днес посети пострадалия журналист в болницата. След разговор с Луков министърът изрази възмущението си от поредния варварски акт на саморазправа. Василев заяви, че Антон Луков не е свързан толкова с НДСВ, колкото с Варна и че не става дума за политически акт. Той заяви, че вярва на РДВР-Варна и се надява да се разкрият по-бързо извършителите.

Депутатите Стефан Минков и Наско Рафайлов също посетиха пострадалия, но не коментираха случилото се. Областният председател на НДСВ Живко Ников също посети Антон Луков.

Споделяне

Още от България