Пребитият във Войводиново командос ще бъде изписан от болницата до 2-3 дни дни

Пребитият във Войводиново командос ще бъде изписан от болницата до 2-3 дни дни

Пребитият във Войводиново ефрейтор Валентин Димов вече е в добро състояние и ще бъде изписан до два-три дни. Това съобщи в  събота пред бТВ неговият командир, бригаден ген. Явор Матеев.

По думите му ефрейтор Димов има силен дух и силно тяло и се възстановява бързо. Скоро ще се върне и в бойния строй.

Военният от специалните части беше пребит на 6 януари – Богоявление от двама млади роми заради забележка на пътя, което породи размирици и селото се вдигна на бунт срещу заселените в незаконни постройки роми.

На въпроса как могат двама младежи да пребият военен, ген. Матеев отговори, че всеки – и най-подготвеният, може да изпадне в ситуация, в която не може да се защити.

Ефрейтор Димов е участвал в операции и мисии зад граница – парашутист е, а в момента е на длъжност снайперист. До края на месеца ще бъде произведен в младши сержант.

В село Войводиново вчера се проведе най-мащабният протест в негова подкрепа. Събраха се бивши и настоящи офицери, както и много граждани. Имаше очакване за участието на повече колеги на Димов и слухове, че е имало нареждане да не се включат.

Не съм давал устни или писмени забрани на никого за това как да се държи в конкретната ситуация, обяви ген. Матеев.

В селото ще продължат мирните протести, продължава и събарянето на незаконните постройки в ромската махала, каза кметът на Войводиново Димитър Тосев.

Споделяне

Още по темата

Още от България

До какво ще доведе изискването за "зелените" сертификати?