Предадохме на Германия основен доставчик на оръжие на Саддам Хюсеин

Американският гражданин Сахиб Ал Хадад, обвинен от германските власти за търговия с оръжия, бе екстрадиран от България, съобщи МВР.

Това е станало в изпълнение на постановление на Върховна касационна прокуратура. Чужденецът бе обявен за издирване от Интерпол във връзка с искане на правосъдните органи на ФРГ за нарушение на Закона за външно стопанската дейност на страната им и наредба на Европейския съюз.

След последвалите официални кореспонденции американският гражданин е предаден на германските съдебни власти, където срещу него има повдигнати обвинения за търговия с оръжия и нарушаване на ембарго.

60-годишният Ал Хадад бе арестуван през ноември на летище София. Той беше определен в публикации в пресата като един от най-важните доставчици на оръжие за режима на Саддам Хюсейн. Пак според пресата Министерството на правосъдието на Федерална Република Германия е поискала Ал Хадад да бъде екстрадиран, за да бъде обвинен за опит да достави оръжие на Ирак. На 31 януари в Манхайм са били осъдени двамата му германски съучастници.

Още от България