Преди убийството жертвата от Костенец не е пуснала полицията в дома си

Шести ден продължава издирването на Стоян Зайков

Преди убийството жертвата от Костенец не е пуснала полицията в дома си

Точно преди убийството мъжът, който бе открит застрелян в дома си в Костенец в сряда, не е допуснал полицаи в къщата, когато са поискали да я проверят. Той е казал, че сам ще провери дома си. Държал се е спокойно и не е давал индикации за някакви притеснения. Това съобщи на извънреден брифинг директорът на Областната дирекция на МВР-София Николай Спасов.

Тялото на 42-годишния Валентин Петров беше намерено, след като негов роднина го потърсил в дома му. Къщата на убитият е до тази на издирвания Стоян Зайков. Той е заподозрян за убийството на 38-годишната Милена Шишкова.

Валентин Петров е трети братовчед на Зайков. Той е живеел сам, бил е разделен със съпругата си, с която имат едно дете.

"Знаем, че преди години Стоян Зайков е извършвал кражби от къщата на Валентин Петров. Но на този етап няма данни за някакъв пряк конфликт между двамата. В полицията няма подавани жалби. Просто са били като съседи - на "здравей здрасти". Никой от съседите не е чул изстрели и не е видял нищо. Конкретика за настъпване на смъртта ще имаме по-късно днес, след като патолозите си свършат работата. На този етап не се знае дали Зайков е свързан с престъплението. Новото убийство е извършено с различно оръжие от първото на 38-годишната жена", обясни Николай Спасов.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов каза, че все още не е потвърдена връзка между двете убийства в Костенец, въпреки че не е изключена тази версия. Той допълни, че специалните части и жандармерията ще останат в града, докато не бъде открит Зайков.

По думите на Иванов, има вероятност издирваният да се е укривал в къщата на убития Валентин.

"Пред нас 42-годишният мъж категорично е заявил, че ще ни оказва съдействия и че с каквото може ще ни е полезен. Не е имал притеснения и не ги е споделял с нас. Това ни навежда, че той може да е и евентуален помагач, но това са само догадки", коментира още главният секретар на МВР.

Попитан дали в дома на втората жертва са намерени доказателства, че там някой се е укривал, той отговори: "Няма данни, след направен опит са иззети веществени доказателства. Предстои им анализ. Със сигурност убиецът е пребивавал там, но дали през цялото време е бил там, или е влезнал непосредствено преди убийството, предстои за доказване".

Шести ден продължава издирването на 43-годишния Стоян Зайков. Той е заподозрян за убийството на 38-годишната Милена Шишкова. Двамата са живеели на съпружески начала и имат син. Разделили са се няколко месеца преди убийството.

Костенец е под полицейска обсада в издирването на Зайков. Претърсва се къща по къща. Участват отрядът за борба с тероризма и екипи на Жандармерията.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?