Предизборният щаб на Тръмп няма да дава акредитации на журналисти от Блумбърг

Предизборният щаб на Тръмп няма да дава акредитации на журналисти от Блумбърг

Предизборният щаб на президента на САЩ Доналд Тръмп няма да издава акредитации на журналисти на агенция Блумбърг, обвинявайки ги в пристрастие при отразяването на кандидатпрезидентската кампания преди изборите през 2020 г., предаде ДПА.

Собственикът на агенцията Майкъл Блумбърг обяви миналия месец, че ще се бори за кандидатпрезидентската номинация на Демократическата партия. Агенция Блумбърг обяви, че няма да разследва собственика си, нито други демократи, но ще продължи да разследва президента републиканец.

"Като екип на предизборната кампания на президента Тръмп ние сме свикнали с несправедливи практики на отразяване, но повечето медии не обявяват тази пристрастност толкова открито", заяви Брад Парскейл, мениджър на предизборната кампания на президента на САЩ. "Кампанията на Тръмп няма повече да акредитира представители на Блумбърг за срещи с избиратели или други предизборни събития", добави той, отбелязвайки, че решенията за даване на интервюта или коментари ще бъдат вземани "за всеки отделен случай".

Тази политика ще продължи, "докато Блумбърг не се откаже публично от решението си", подчерта Парскейл.

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обяви на 24 ноември, че ще се бори за кандидатпрезидентската номинация на Демократическата партия. Той е собственик на едноименната информационна агенция, а състоянието му се оценява на около 50 милиарда долара.

Решението не засяга репортерите на Блумбърг, които отразяват събития в Белия дом.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят