Предизборно Станишев призна, че БСП търпи негативи заради "коалицията с ДПС"

Предизборно Станишев призна, че БСП търпи негативи заради "коалицията с ДПС"

БСП понася негативи заради коалицията с ДПС, тя не е вечна, а политика, правена на маса, като кафето на Бойко Борисов и Лютви Местан в Кърджали, не била сериозна. Това обяви в Кърджали в сряда лидерът на социалистическата партия Сергей Станишев, който е и водач на евролистата на партията.

В опит да се разграничи от коалиционните си партньори от Движението за права и свободи, които неизбежно му носят негативи дори сред твърдото ядро на левицата, той обясни, че партията му "отчита" негативите, които носи партньорството с формацията на Местан. Станишев, обаче отдава това на факта, че в "България, по принцип коалиция е непопулярна дума".

Обясненията на социалиста са в пряк конфликт с твърденията на двете партии, че всъщност коалиция между БСП и ДПС няма, а двете партии подкрепяли експертното правителство на Пламен Орешарски.

Според Станишев обаче, левицата "прави всичко в името на страната". По думите му, партньорството с ДПС се гради на каузата за възстановяване на икономика, държавност и социална справедливост.

Както обикновено в предизборна ситуация докато управлява с движението, както бе и при тройната коалиция, Станишев разясни, че "коалиция между две политически партии не означава доживотен брак". БСП обаче ще продължава да подкрепя правителството на Пламен Орешарски, стана ясно от изявленията на партийния лидер.

Той коментира и прословутото кафе на Бойко Борисов и Лютви Местан преди време, като уточни, че не приема на сериозно правенето на политика на маса в заведение.

Станишев каза, че е скандализиран от гласуването и решението на ЕП по отношение на Южен поток, защото според него това решение не е справедливо към България. Той определи проекта като важен за икономиката на страната и като един от източниците на диверсификация.

Споделяне

Още от България